Provträna

Om du är nyfiken på att prova på ju-jutsu så har vi löpande nybörjarintag under terminerna både för barn och vuxna. Kom och provträna gratis i två veckor!

Provträningen går ut på att du som är intresserad ska få känna på klubben och hur vi tränar.

Träningskläder
Ju-jutsu utövas i traditionell vit uniform så kallad Gi som består av jacka och byxa. Till uniformen, gi, så bär man ett bälte i olika grader. Bältets färg och markeringar visar hur högt man har graderat i Ju-jutsuns graderingssystem. Nybörjare har vitt bälte. I Västerås Ju-jutsuklubb tränar vi endast i vit Gi. Träning bedrivs barfota så det är viktigt att se till att fötterna är tvättade innan träningen. Naglar på händer och fötter skall vara kortklippta. Ringar och andra smycken skall vara avtagna under träningen.

Första terminen är det inget krav att man använder Gi. Det går bra att träna i oömma och mjuka träningskläder utan vassa detaljer. En t-shirt rekommenderas då i vissa moment ingår grepp i kläderna. Är det så att du har en gammal dräkt liggande hemma kan du använda denna. Efter att ha tränat ett tag kan en dräkt beställas antingen via klubben eller via diverse sidor. Fråga oss om du undrar över något!